Föoldal
Eredet
Leírás
Standard
Kennel
Könyvek
Linkek
Levelezés
English

 
Web lukats.hu


Cane Corso standard leírás

Általános nézet: Közepesen nagy, rusztikus, erös felépitésü, elegáns, hatalmas izmokkal, melyek egyúttal hosszúak, megjelenése nem lehet zömök. Mozgása könnyed, tért ölelö.

Fej: Széles, tipikusan molosszoid. A koponya és pofa hosszirányú tengelye enyhén összetartóak. Fej teljes hossza a marmagasság 3,6/10-e, nyakkal megegyezö hosszúságú. A pofa rövidebb mint a koponya, viszonyítva: 62-64% - pofa 36-38%. Összhatása szigorúan szögletes. Orr vonala egyenes. Orrtükör az elöreharapás 0,5 cm-ig, tolerálható az ollós és tétre harapás.

Cane Corso nagy testü munka kutyaSzem: Közepes nagyságú, ovális, enyhén kidomborodók. Az írisz színe mindíg a ször tónusához mérten a lehetö legsötétebb. Intelligens és figyelmes a tekintete.

Fül: Háromszög alakúak, magasan tüzöttek. Csaknem mindíg amputálják.

Nyak: Erös, izmos, mérsékelten "börös". 45 fokos szöget zár be.

Törzs: A mar pontjánál a legmagasabb. A hat egyenes, izmos, elnyúlt, az ágyék rövid, a far hosszú, enyhén hajlott. Mellkas mélység megegyezik a teljes mellsö lábhosszal. Szélessége a marmagasság 35%-ának felel meg. Törzse hosszú, erös, de nem zömök. Farok magasan tüzött, akció során felemelkedik, de derékszögben sohasem. Negyedik csigolyánál amputálják.

Elsö végtagok: Egyenesek, hosszanti izmoltságúak, erösek, válla hosszú, bokája szikár, rugalmas. Lábfeje macskaszerü.

Hátsó végtagok: Hosszú, kevésbé vastag, mint az elsök, szögletes csánk.

Szörzet: Rövid, 2-2,5 cm hosszú, nem drótszerü, fényes sürü, tömött, testre simuló. Színe lehet fekete, szürke, palaszin, ólomszín, fakó vörös, özbarna, tigriscsíkos, kukoricaszín. Túlzottan nagy kiterjedesü fehér folt, színhibának minösül.

Méret: Kanok: 62-68 cm, szukák: 58-64 cm (+/- 2 cm eltérés)

Súly: Kanok: 42-50 kg, szukák 38-45 kg.


Home :: L.O Magazin :: Csalogató :: Tanya :: Webmasters

copyright © 2002-2008 lukats online, all rights reserved
powered by icon.design