Föoldal
Eredet
Leírás
Standard
Kennel
Könyvek
Linkek
Levelezés
English

 
Web lukats.hu


Kutyás könyvek

KUTYÁKKUTYÁK
TARTÁS ÉS GONDOZÁS - NEVELÉS ÉS VISELKEDÉS - FAJTÁ
WHITEHEAD, SARAH - CUDDY, BEVERLY

Megjelent a GABO KÖNYVKIADÓ ÉS KERESK.KFT. gondozásában.
Oldalak száma: 256
ISBN: 9639421480
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2002
FORDÍTÓ: MIRTSE ÁRON - NAGYMIHÁLY SZILVIA

A kutya tudományos, latin neve Canis familiaris - azaz "családi" vagy "ismerős" kutya. Ez a könyv azokhoz az állatbarátokhoz szól, akik a kutyát családtagnak tekintik, és szeretnék minél jobban megismerni.A könyv szerzőiben fel sem merül, hogy a család négylábú tagja a házból kizárva, kutyába sem véve, sivár deszkabódéban, láncra kötve tengesse életét: magától értetődőnek tekinti, hogy megilleti a teljes, boldog élet - hogy helye van a kandalló mellett éppúgy, mint a pásztortűznél, ősidők óta, örökké.

MAGYAR KUTYÁKMAGYAR KUTYÁK
BUZÁDY TIBOR

Megjelent a NÓRA KIADÓ gondozásában.
Oldalak száma: 168
ISBN: 3922587976
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2001

A magyar fajtákat a kutyairodalomban elsőként összefoglaló könyvem Magyar kutyafajták címen jelent meg 1975-ben, de azóta elfogyott. Szükség volt egy átdolgozott, második kiadás megjelentetésére. A könyv nem kíván hibátlan szakkönyv lenni; inkább népszerüsítő, felvilágosító és élményt adó. - Dr. Buzády TiborA kötetet sok fekete-fehér fotó illusztrálja.

AZ EMBER LEGJOBB BARÁTJAAZ EMBER LEGJOBB BARÁTJA
VILÁGHÍRŰ KUTYATÖRTÉNETEK
VERESS ISTVÁN (SZERK.)

Megjelent az ARIÓN KIADÓ gondozásában.
Oldalak száma: 334
ISBN: 9639375748
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2004

A betűéhes ember körűlbelűl tízezer könyvet tud elolvasni életében.Ám száz és száz emberélet sem lenne elegendő ahhoz,hogy végigolvassuk mindazt,amit a kutyákról leírtak-Homérosztól Csehovig,Karinthy Frigyestől Thommas Mannig.Ebből a könyvtárakat megtöltő gazdag irodalomból merített válogatásunk:a világ legjobb kutyatörténeteiből....

BARÁTAINK A KUTYÁK 1000 KÉPENBARÁTAINK A KUTYÁK 1000 KÉPEN

Megjelent a BUDAKÖNYVEK KFT. gondozásában.
Oldalak száma: 128
ISBN: 9638296658
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2004

A kutyákról már rengeteget írtak. Az ember évszázados barátja mindig is rejtély volt és az is marad. Eredete gyakran vitatott vagy homályos. Ez az állat, mely gyakran életünk bensőséges pillanatain osztozik, kiváltságos helyet foglal el az ember életében, úgymint barát, segítőtárs, vagy védő és oltalmazó. Mit tudnánk még hozzátenni az eddig leírtakhoz, ami nem lenne felesleges szócséplés? Talán feltehetnénk néhány kiegészítő kérdést a kutyák eredetével kapcsolatban, vagy bemutathatnánk egy különös keresztezésből származó új kutyafajtát? Könyvünknek nem ez a célja. Ez a mű nem terminológiai szakkönyv és segédkönyv sem akar lenni. Célja barátainknak, a kutyáknak a bemutatása. Ezer fotón keresztül betekintést nyerhetünk a kutyák világába. Különféle helyzetekben ismerhetjük meg őket: magányos és társasági kutyák, kutyák falkában, kutyák családban, nagy és kis termetű kutyák, érzékeny és verekedős kutyák, szopós kutyakölykök vagy veteránok, sztárok és keverékek ők, melyeket különös pillanatokban kaptak lencsevégre

HOGYAN BESZÉLJÜNK A KUTYÁNKKAL?HOGYAN BESZÉLJÜNK A KUTYÁNKKAL?
ALDERTON, DAVID

Megjelent az JÓSZÖVEG MŰHELY KIADÓ gondozásában.
Oldalak száma: 128
ISBN: 9637052062
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2005
FORDÍTÓ: LAKY KRISZTINA

Elgondolkodott azon valaha, hogy miért szaglásszák egymást a kutyák a találkozáskor? Vagy miért szeretnek hemperegni fürdetés után? A Hogyan kommunikáljunk a kutyánkkal? c. könyv segít bepillantást nyerni a kutyák összetett nyelvének fantasztikus világába, legyen szó bármilyen fajtáról, fiatal vagy idős kutyáról. Fedezze fel, hogyan társalognak a kutyák a testbeszéd és a terület-megjelölés által. Találja ki mit próbál közölni a kutyája, amikor lelapítja a fülét vagy a hátára fekszik. És fogadja meg szakértő tanácsainkat arra vonatkozólag, hogyan kommunikáljon hatékonyan és szórakozzon jól a kutyájával.

Kutyabarátok könyveKUTYABARÁTOK KÖNYVE
STAMPF GYÖRGY DR. - KATA MIHÁLY DR.

Megjelent a WHITE GOLDEN BOOK KFT. gondozásában.
Oldalak száma: 312
ISBN: 963823282X
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2000

Napjainkban hazánkban igen sok kutya él együtt az emberrel. Egyiknek jobb, másiknak rosszabb a kutyaélete. Jelen könyv - mint ahogy a címe is utal arra - az igazi kutyabarátoknak szól, függetlenül attól, hogy fajtatiszta vagy sétatéri keverék az imádott kedvenc.
Részletek a tartalomból:
A kutya és az ember viszonya * Az egészséges kutya táplálása a kölyökkutyák, a kifejlett felnött és az aggkori állatok esetében * A vitaminok szerepe a táplálásnál * Speciális táplálkozás a különbözö betegségekben * A kutya egészséges környezete, az ektoparaziták elleni védelem * A leggyakoribb kutyabetegségek * Védöoltások, kötelezö oltások * Kutyahigiéne, testápolószerek * Luxuscikkek, kutyakozmetika * A kutyák tenyésztése, törzskönyveztetés, minösítö versenyek * A kutyatartással kapcsolatos rendelkezések * Én és a kutyám...
A könyv jó szívvel ajánlható mindazoknak, akik nemcsak szeretik a kutyáikat, hanem minden tölük telhetöt megtesznek azért, hogy kedvencük is jól érezze magát, akár kertes házban, akár városi lakásban is élnek együtt.

További kutyákkal foglalkozó könyvek a Libri online áruházában


Home :: L.O Magazin :: Csalogató :: Tanya :: Webmasters

copyright © 2002-2008 lukats online, all rights reserved
powered by icon.design